|
"Verimli, kaliteli ve sağlıklı ürünler için
EAP'ı seçin. EAP, organik tarımın öncüsüdür..!"
EAP UYGULANMIŞ ÜRÜNLERDEKİ FARKLARI GÖRMEK
İÇİN TIKLAYIN...>>

EAP Organik Gübresi Rus bilimadamlarının bir buluşudur.
Yapısında, doğada çok nadir bulunan Mikro elementleri, doğal
Hümik Asit, Makro Elementleri ve doğal bakterileri bulunduran
bir biyo organik gübredir.

EAP, bir hormon veya kimyasal gübre değildir.
EAP, organik tarımın öncüsüdür.
EAP, uygulanan bitkilerde yüksek oranlarda verim artışı
sağladığı gibi, üretim maliyetlerini de düşürür.
EAP kullanılan üründe kalite artar. Üründe kimyasal ve nitrit
kalıntıları olmayacağı için iç ve dış pazarda kolay satış imkanı
sağlar.
EAP, çiftçinin bereketi, doğanın dostudur.
Ürünün verimini arttırmak için EAP, ürünü zararlılardan korumak
için LEPIDOCIDE kullanılmalıdır. Bunlar, organik tarımın ikiz
kardeşleridir.

|
EAP, içerisindeki doğal ve faydalı bakterilere ilaveten mikro
elementler sayesinde bitki köklerini ve yapraklarını
aktifleştirerek havadaki azotun ve topraktaki fosforun bitki
tarafından daha kolay alınmasını, toprağın bitki besin
maddelerince zenginleşmesini sağlar.
EAP, toprağın humus tabakasını %17 'ye kadar zenginleştirerek
yapısını düzeltir, çabuk tava gelmesini ve kolayca işlenmesini
sağlar.
EAP, bitkilerin imuniti (bağışıklık) sistemini geliştirip,
hastalıklara ve zararlılara, aşırı sıcağa ve soğuğa karşı
direncini arttırır.

EAP, bitkilerde yüksek oranda verim artışını sağladığı gibi,
bazı zararlılardan ve hastalıklardan da bitkiyi korumaya
yardımcı olur. Örneğin patateste Kolorado Böceği'ni, elma,
şeftali ve kayısı İç Kurdu'nu önlediği, asmalarda ve bağlarda
küflenmeyi önlediği, pamuk ve sebzelerde Yaprak Biti'ni
barındırmadığı, narenciyede Unlu Bit ve meyvelerde Zenk (Benek)
oluşmasına engel olduğu tespit edilmiştir.
EAP, toprağın PH asitlik derecesini düzenleyerek besin
maddelerinin bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlar.
EAP, toprakta tuz birikmesini önler, su tutma kapasitesini
arttırır ve toprağın havalanmasını sağlar.
EAP, üründeki kalite artışının yanında erken hasat ve hasat
sürekliliği sağlar. |

1-
KURU TARIMDA
UYGULAMA: ( AÇIK ARAZİDE )
BUĞDAY VE BENZERİ ÜRÜNLERDE
 |
a.
Tarla sürüldükten sonra ekimden önce 500
gr. EAP 50 litre suya ilave edilip
Holderle 1 dekar araziye püskürtülür ve
tırmıklanır.
b.
Ekim yapılmadan önce tohumlar üzerine
1/100 lük EAP(1 litre EAP+100 litre su)
çözeltisi püskürtülerek ekinler
ıslatılır. Havalandırılıp kurutulduktan
sonra mibzerle ekilir.
Islatma
İşlemi: Tohum yığını üzerine EAP
çözeltisi püskürtülür.Bir taraftan da
harç karar gibi diğer tarafa aktarılarak
tüm tanelere EAP çözeltisinin bulaşması
sağlanır.
c.
Ekinler 8-10 cm. boy atınca (Kışa
girmeden) 200 gr.EAP 50 litre suya ilave
edilip 1 dekar’a püskürtülür.Bu uygulama
bitkiyi kışın dondan koruduğu gibi,
strese girmesini önler,direncini
arttırır ve baharda kolay boy atmasını
sağlar.
d. Baharda ekinler boy atmaya
başlayınca aynı şekilde ikinci bir
uygulama daha yapılır.
e.
Ekinler başak tutmaya başlarken aynı
şekilde son bir uygulama daha yapılır.
Bu uygulama başakların gelişmesini ve
tanelerin dolu olmasını ve verim
artışını sağlar.
NOT: Şayet toprağımızı
rehabilite etmek yani düzeltmek,
kirlilikten kurtarmak istiyorsak tarlaya
yaptığımız ilk uygulamayı(1 litre EAP+50
litre su) karışımı ile yapmalıyız. |
2-
SULU TARIMDA
UYGULAMA : ( AÇIK ARAZİDE )
DOMATES-BİBER-SALATALIK-PATLICAN-FASULYE-ÇELTİK-HAVUÇ-MARUL-SOĞAN-MISIR-KAVUN-KARPUZ
VE HER TÜRLÜ SEBZELERDE.
|
a. Tarla
sürüldükten sonra ekimden önce 500 gr. EAP
50 litre suya ilave edilip Holderle 1 dekar
araziye püskürtülür ve tırmıklanır.
b.
Tohumlar veya fideler 1/100 lük EAP
çözeltisinde birkaç saat bekletildikten
sonra ekim veya dikim yapılır.Can suyu
olarak aynı EAP çözeltisinden azar azar
verilir. |

KÖKLERE UYGULAMA :
Buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, susam, nohut, mercimek,
tütün ve benzeri sulamaya ihtiyaç duymayan bitkilerin
yetiştirilmesinde uygulama şu şekilde yapılmalıdır.
|
a. Fide
dikiminden bir hafta sonra veya tarlaya
tohum atılarak ekilen bitkilerin tarlada
8-10 cm.boy atıp yapraklanmasından sonra 300
gr. EAP 50 litre suya ilave edilip DAMLAMA
YÖNTEMİ ile veya SULAMA YÖNTEMİ ile (arkın
başına konacak bidondan azar azar ark suyuna
akıtılarak) köklere verilir.
b. Kök
uygulamaları 12-15 gün arayla 3 defa tekrar
edilir. |
YAPRAK VE GÖVDEYE UYGULAMA :
|
a.
Kök uygulamasından 1 hafta sonra 150 gr.
EAP 50 litre suya katılıp 1 dekardaki
bitkinin yaprak ve gövdesine
püskürtülerek uygulanır.
b.
Yaprak ve gövde uygulamaları 12-15 gün
arayla 3 defa tekrar edilir.Üçüncü
uygulama bitki meyve vermeye başlayınca
yapılırsa çok başarılı netice alınır.
NOT: Herhangi bir nedenle kök
uygulaması yapılamaz ise; o zaman:
Ekim yapılmadan önce 500 gr. EAP 50
litre suya ilave edilip 1 dekar araziye
püskürtülür ve tırmıklanır.
Ekim yapılıp bitki 8-10 cm. boy attıktan
sonra 200 gr.EAP 50 litre suya ilave
edilip 12-15 gün aralıklarla en az 3
defa yaprak ve gövdeye püskürtülerek
uygulanır.
EAP UYGULANMIŞ
ÜRÜNLERDEKİ FARKLARI GÖRMEK İÇİN
TIKLAYIN...>> |
 |
3-
SERALARDA UYGULAMA
: ( KAPALI TARIM )
DOMATES-SALATALIK –BİBERDE VE DİĞER SERA
SEBZELERİNDE
|
a. Ekimden
önce 2 litre EAP 100 litre suya ilave edilip
1 dekar sera alanına püskürtülerek
atılır.Sera tırmıklanarak ekime hazır hale
getirilir.
b.
Tohumlar veya fideler 1/100 lük EAP
çözeltisinde birkaç saat bekletildikten
sonra ekim veya dikim apılır.Fidelere can
suyu olarak EAP çözeltisinden azar azar
verilir. |
KÖKLERE UYGULAMA :
|
a.
Dikimden 1 hafta sonra; 500 gr. EAP 50 litre
suya ilave edilip 1 dekar araziye damlatma
veya sulama yöntemi ile köklere uygulanır.
b. Kök
uygulamaları 12-15 gün aralıklarla 3 defa
tekrar edilir. |
YAPRAK VE GÖVDEYE UYGULAMA :
|
a. İlk
kök uygulamasından 1 hafta sonra 200 gr. EAP
50 litre suya ilave edilir ve 1 dekar
seradaki bitkinin gövde ve yapraklarına
püskürtülerek uygulanır.
b.
Yaprak uygulamaları 12-15 gün ara ile 3 defa
tekrar edilir.
c. Bitki
meyve vermeye başlayınca son bir defa daha
yaprak uygulaması yapılırsa çok kaliteli ve
verimli ürün alınır.
NOT: Bu
uygulamalar ilerledikçe sebzelerde
zararlıların azaldığını ve belki de kimyasal
zehire hiç ihtiyaç duyulmadığını veya çok az
ihtiyaç duyulduğunu göreceksiniz.Diğer
taraftan birkaç yıl içinde toprağın değişip
düzeldiğini ve daha verimli hale geldiğini
göreceksiniz... |
4-
MEYVE
AĞAÇLARINDA
UYGULAMA
KIŞA
GİRMEDEN KORUYUCU UYGULAMA Ağaçlar hasat edildikten sonra kışa
girerken, meyve ağaçlarına ilk koruyucu
uygulama yapılırsa ağaçları kışın dondan
korur ve stressiz geçirmesini ve direnç
kazanmasını sağlar.
Bu uygulama şöyle yapılır: 1/300 lük EAP çözeltisi ile1 kg EAP 300
litre suya ilave edilip ağaçların, bütün
gövde ve yapraklarını yıkayacak şekilde
pulverizatörle püskürtülür.
BAHARDAKİ UYGULAMA
KÖKLERE UYGULAMA :
|
a.
Baharda meyve ağaçlarına su yürümeye
başladığında 1/100 lük EAP çözeltisinden
küçük boy ağaçlara 1,5-3 litre,büyük boy
ağaçlara ise 3-5 litre kökten verilir. (Ağaç
diplerine açılmış çukurlardan)
b. Kök
uygulamaları 12-15 gün ara ile 3 defa tekrar
edilir. |
YAPRAK ve GÖVDEYE UYGULAMA :
|
a.
Köklere yapılan uygulamadan 1 hafta sonra
1/300 lük EAP çözeltisi (1 litre EAP +300
litre su) ağaçlara püskürtülerek uygulanır.
Uygulama esnasında ağacın iyice ıslanmış
olmasına dikkat edilmelidir.
b. Ağaçlar
çiçek açmadan önce aynı şekilde ikinci defa
yaprak ve gövde uygulaması yapılır.
c. Son
uygulama ise ağaçlar meyve tutmaya
başlayınca (fındık büyük lüğünde) yapılır.
Sonuçta parlak, sağlıklı, zehirsiz ve
verimli ürün elde edilir. |
|