"Verimli, kaliteli ve sağlıklı ürünler için EAP'ı seçin. EAP, organik tarımın öncüsüdür..!"

 
 HIZLI ERİŞİM MENÜ (Bu sayfada bulunan bilgilere ilgili başlığı tıklayarak hızlıca gidebilirsiniz)
  EAP Nedir?   Nasıl Etkiler?   Kuru Tarımda Uygulama
  Sulu Tarımda Uygulama   Seralarda Uygulama   Meyve Ağaçlarında Uygulama

EAP UYGULANMIŞ ÜRÜNLERDEKİ FARKLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...>>

EAP Organik Gübresi Rus bilimadamlarının bir buluşudur. Yapısında, doğada çok nadir bulunan Mikro elementleri, doğal Hümik Asit, Makro Elementleri ve doğal bakterileri bulunduran bir biyo organik gübredir.

  EAP, bir hormon veya kimyasal gübre değildir.
  EAP, organik tarımın öncüsüdür.
  EAP, uygulanan bitkilerde yüksek oranlarda verim artışı sağladığı gibi, üretim maliyetlerini de düşürür.
  EAP kullanılan üründe kalite artar. Üründe kimyasal ve nitrit kalıntıları olmayacağı için iç ve dış pazarda kolay satış imkanı sağlar.
  EAP, çiftçinin bereketi, doğanın dostudur.




Ürünün verimini arttırmak için EAP, ürünü zararlılardan korumak için LEPIDOCIDE kullanılmalıdır. Bunlar, organik tarımın ikiz kardeşleridir
.
 

 

    EAP, içerisindeki doğal ve faydalı bakterilere ilaveten mikro elementler sayesinde bitki köklerini ve yapraklarını aktifleştirerek havadaki azotun ve topraktaki fosforun bitki tarafından daha kolay alınmasını, toprağın bitki besin maddelerince zenginleşmesini sağlar.

  EAP, toprağın humus tabakasını %17 'ye kadar zenginleştirerek yapısını düzeltir, çabuk tava gelmesini ve kolayca işlenmesini sağlar.

  EAP, bitkilerin imuniti (bağışıklık) sistemini geliştirip, hastalıklara ve zararlılara, aşırı sıcağa ve soğuğa karşı direncini arttırır.


                   

  EAP, bitkilerde yüksek oranda verim artışını sağladığı gibi, bazı zararlılardan ve hastalıklardan da bitkiyi korumaya yardımcı olur. Örneğin patateste Kolorado Böceği'ni, elma, şeftali ve kayısı İç Kurdu'nu önlediği, asmalarda ve bağlarda küflenmeyi önlediği, pamuk ve sebzelerde Yaprak Biti'ni barındırmadığı, narenciyede Unlu Bit ve meyvelerde Zenk (Benek) oluşmasına engel olduğu tespit edilmiştir.

  EAP, toprağın PH asitlik derecesini düzenleyerek besin maddelerinin bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlar.

  EAP, toprakta tuz birikmesini önler, su tutma kapasitesini arttırır ve toprağın havalanmasını sağlar.

  EAP, üründeki kalite artışının yanında erken hasat ve hasat sürekliliği sağlar.



1- KURU TARIMDA UYGULAMA: ( AÇIK ARAZİDE )
BUĞDAY VE BENZERİ ÜRÜNLERDE

a. Tarla sürüldükten sonra ekimden önce 500 gr. EAP 50 litre suya ilave edilip Holderle 1 dekar araziye püskürtülür ve tırmıklanır.

b. Ekim yapılmadan önce tohumlar üzerine 1/100 lük EAP(1 litre EAP+100 litre su) çözeltisi püskürtülerek ekinler ıslatılır. Havalandırılıp kurutulduktan sonra mibzerle ekilir.

Islatma İşlemi: Tohum yığını üzerine EAP çözeltisi püskürtülür.Bir taraftan da harç karar gibi diğer tarafa aktarılarak tüm tanelere EAP çözeltisinin bulaşması sağlanır.


c. Ekinler 8-10 cm. boy atınca (Kışa girmeden) 200 gr.EAP 50 litre suya ilave edilip 1 dekar’a püskürtülür.Bu uygulama bitkiyi kışın dondan koruduğu gibi, strese girmesini önler,direncini arttırır ve baharda kolay boy atmasını sağlar.

d. Baharda ekinler boy atmaya başlayınca aynı şekilde ikinci bir uygulama daha yapılır.

e. Ekinler başak tutmaya başlarken aynı şekilde son bir uygulama daha yapılır. Bu uygulama başakların gelişmesini ve tanelerin dolu olmasını ve verim artışını sağlar.


NOT: Şayet toprağımızı rehabilite etmek yani düzeltmek, kirlilikten kurtarmak istiyorsak tarlaya yaptığımız ilk uygulamayı(1 litre EAP+50 litre su) karışımı ile yapmalıyız.



2- SULU TARIMDA UYGULAMA : ( AÇIK ARAZİDE )
DOMATES-BİBER-SALATALIK-PATLICAN-FASULYE-ÇELTİK-HAVUÇ-MARUL-SOĞAN-MISIR-KAVUN-KARPUZ VE HER TÜRLÜ SEBZELERDE.

  a. Tarla sürüldükten sonra ekimden önce 500 gr. EAP 50 litre suya ilave edilip Holderle 1 dekar araziye püskürtülür ve tırmıklanır.

b. Tohumlar veya fideler 1/100 lük EAP çözeltisinde birkaç saat bekletildikten sonra ekim veya dikim yapılır.Can suyu olarak aynı EAP çözeltisinden azar azar verilir.


 

KÖKLERE UYGULAMA :
Buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, susam, nohut, mercimek, tütün ve benzeri sulamaya ihtiyaç duymayan bitkilerin yetiştirilmesinde uygulama şu şekilde yapılmalıdır.

  a. Fide dikiminden bir hafta sonra veya tarlaya tohum atılarak ekilen bitkilerin tarlada 8-10 cm.boy atıp yapraklanmasından sonra 300 gr. EAP 50 litre suya ilave edilip DAMLAMA YÖNTEMİ ile veya SULAMA YÖNTEMİ ile (arkın başına konacak bidondan azar azar ark suyuna akıtılarak) köklere verilir.

b. Kök uygulamaları 12-15 gün arayla 3 defa tekrar edilir.



YAPRAK VE GÖVDEYE UYGULAMA :

  a. Kök uygulamasından 1 hafta sonra 150 gr. EAP 50 litre suya katılıp 1 dekardaki bitkinin yaprak ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.

b. Yaprak ve gövde uygulamaları 12-15 gün arayla 3 defa tekrar edilir.Üçüncü uygulama bitki meyve vermeye başlayınca yapılırsa çok başarılı netice alınır.

NOT: Herhangi bir nedenle kök uygulaması yapılamaz ise; o zaman:



  Ekim yapılmadan önce 500 gr. EAP 50 litre suya ilave edilip 1 dekar araziye püskürtülür ve tırmıklanır.
  Ekim yapılıp bitki 8-10 cm. boy attıktan sonra 200 gr.EAP 50 litre suya ilave edilip 12-15 gün aralıklarla en az 3 defa yaprak ve gövdeye püskürtülerek uygulanır.

 

EAP UYGULANMIŞ ÜRÜNLERDEKİ FARKLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...>>


3- SERALARDA UYGULAMA : ( KAPALI TARIM )
DOMATES-SALATALIK –BİBERDE VE DİĞER SERA SEBZELERİNDE

  a. Ekimden önce 2 litre EAP 100 litre suya ilave edilip 1 dekar sera alanına püskürtülerek atılır.Sera tırmıklanarak ekime hazır hale getirilir.

b. Tohumlar veya fideler 1/100 lük EAP çözeltisinde birkaç saat bekletildikten sonra ekim veya dikim apılır.Fidelere can suyu olarak EAP çözeltisinden azar azar verilir.


KÖKLERE UYGULAMA :

  a. Dikimden 1 hafta sonra; 500 gr. EAP 50 litre suya ilave edilip 1 dekar araziye damlatma veya sulama yöntemi ile köklere uygulanır.

b. Kök uygulamaları 12-15 gün aralıklarla 3 defa tekrar edilir.

YAPRAK VE GÖVDEYE UYGULAMA :

  a. İlk kök uygulamasından 1 hafta sonra 200 gr. EAP 50 litre suya ilave edilir ve 1 dekar seradaki bitkinin gövde ve yapraklarına püskürtülerek uygulanır.

b. Yaprak uygulamaları 12-15 gün ara ile 3 defa tekrar edilir.

c. Bitki meyve vermeye başlayınca son bir defa daha yaprak uygulaması yapılırsa çok kaliteli ve verimli ürün alınır.

NOT: Bu uygulamalar ilerledikçe sebzelerde zararlıların azaldığını ve belki de kimyasal zehire hiç ihtiyaç duyulmadığını veya çok az ihtiyaç duyulduğunu göreceksiniz.Diğer taraftan birkaç yıl içinde toprağın değişip düzeldiğini ve daha verimli hale geldiğini göreceksiniz...


4- MEYVE AĞAÇLARINDA UYGULAMA
 

KIŞA GİRMEDEN KORUYUCU UYGULAMA
Ağaçlar hasat edildikten sonra kışa girerken, meyve ağaçlarına ilk koruyucu uygulama yapılırsa ağaçları kışın dondan korur ve stressiz geçirmesini ve direnç kazanmasını sağlar.

Bu uygulama şöyle yapılır:
1/300 lük EAP çözeltisi ile1 kg EAP 300 litre suya ilave edilip ağaçların, bütün gövde ve yapraklarını yıkayacak şekilde pulverizatörle püskürtülür.
 

BAHARDAKİ UYGULAMA

KÖKLERE UYGULAMA :

  a. Baharda meyve ağaçlarına su yürümeye başladığında 1/100 lük EAP çözeltisinden küçük boy ağaçlara 1,5-3 litre,büyük boy ağaçlara ise 3-5 litre kökten verilir. (Ağaç diplerine açılmış çukurlardan)

b. Kök uygulamaları 12-15 gün ara ile 3 defa tekrar edilir.


YAPRAK ve GÖVDEYE UYGULAMA :

  a. Köklere yapılan uygulamadan 1 hafta sonra 1/300 lük EAP çözeltisi (1 litre EAP +300 litre su) ağaçlara püskürtülerek uygulanır. Uygulama esnasında ağacın iyice ıslanmış olmasına dikkat edilmelidir.

b. Ağaçlar çiçek açmadan önce aynı şekilde ikinci defa yaprak ve gövde uygulaması yapılır.

c. Son uygulama ise ağaçlar meyve tutmaya başlayınca (fındık büyük lüğünde) yapılır. Sonuçta parlak, sağlıklı, zehirsiz ve verimli ürün elde edilir.
     
  EAP UYGULANMIŞ ÜRÜNLERDEKİ FARKLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...>>
 
 
ANASAYFA | ÜRÜNLER | HAKKIMIZDA | HABERLER | BAYİLER | BASIN | İNSAN KAYNAKLARI | İLETİŞİM